Højstole – så kan dit barn sidde med til bords

Den mindste skal jo ikke sidde på gulvet (foto traevarer.dk)

Den mindste skal jo ikke sidde på gulvet (foto traevarer.dk)

Aftensmaden står på bordet og er klar til at blive spist. Det er altid en hyggelig begivenhed for hele familien. Her kan man få vendt dagens begivenheder, og det er en god måde at være sammen på hele familien. Det gælder også et lille barn, der også synes, at det er sjovt at sidde med til bords ved måltider.

Derfor er det smart at investere i en højstol, så dit barn kan sidde godt fast og samtidig have overblik over spisebordet og være i øjenhøjde med de voksne, når der skal spises.
Der findes mange forskellige højstole på markedet, så her kommer nogle gode råd, når man skal ud på jagt efter den perfekte højstol.

3 gode råd når du skal vælge den perfekte højstol

For det første er det vigtigt, at stolen er designet sådan, at dit barn sidder godt og er spændt godt fast. Små børn elsker at sidde uroligt og lege – også når de sidder i en stol. Det er også vigtigt, at stolen er fleksibel – skal man have en højstol til et lille barn, skal man kunne sætte en strop på, der holder barnet fast, så det ikke glider ned under kanten på stolen.

For det andet skal stolen passe til bordet. Den skal være på samme højde som bordet, så barnet sidder i næsten øjenhøjde med de voksne. Der kan også være et lille separat bord på stolen, som er nemt at rengøre, efter der er blevet spist og måske spildt mad.

For det tredje skal stolen være nem at rengøre. Den skal gerne være af plastic eller træ, så den nemt kan tørres af med en våd klud bagefter. Køb derfor ikke en højstol med stof, selvom man umiddelbart kunne fristes til det, da det er behageligt at sidde på. Men problemer er, at det bliver besværligt i længden, da stoffet skal vaskes ofte, når barnet spilder mad på det.

Se et udvalg af højstole her

Share
Tagget , , , , .Bogmærk permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *