Indret din etværelses lækkert og billigt

Der er ikke altid plads i SU-budgettet til en stor og rummelig studiebolig, men det kan sagtens lade sig gøre at indrette en etværelses lejlighed, så den har alt, hvad du behøver.

En studiebolig skal opfylde mange krav: soveværelse, arbejdsplads, køkken, stue til når vennerne kommer på besøg, og der skal også være mulighed for at rydde det meste af vejen, hvis der bliver behov for at dansegulv. Det kan være svært at se, hvordan du skal finde plads til alt det i en etværelses, men det handler om at få lidt inspiration og tænke kreativt.

Tænk i rum i stedet for gulv

Man kan hurtigt gå i stå i indretningsprojektet, hvis man udelukkende bruger tiden på at få alting til at passe ind på den sparsomme gulvplads. Brug i stedet kreativiteten til at se mulighederne på væggene og indret i flere niveauer. Det gælder både opbevaring, lamper og elektronik som højtalere eller TV. Hæng det op på væggen, så frigiver du mest mulig gulvplads, og lejligheden kommer til at se større ud. IKEA lavede for nogle år siden kampagnen ”Go Cubic”, og de har stadig mange gode løsninger på gulvpladsproblemet.

Lys, lys, lys

Lys får din lejlighed til at se større ud. Brug derfor lyse farver på væggene, og sørg for at vaske dine vinduer regelmæssigt, så lyset kan komme ind udefra. Køb lyse og ikke for bombastiske møbler, som kan klappes sammen eller hænges på væggen. En enorm dobbeltseng eller et stationært spisebord til 12 mennesker er ikke sagen. Tænk i mobilitet, og hav ikke flere møbler, end du skal bruge. Desuden kan det være en fordel at bruge noget tid på at finde den rigtige belysning. Find ud af hvilke dele af rummet, der skal bruges til hvad og anskaf derefter lamper, der passer til dine behov.

Share
Tagget , , .Bogmærk permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *