Ryd op i de løse ledninger

Ryd op i løse ledninger (Foto: ectrl.dk)

Ryd op i løse ledninger (Foto: ectrl.dk)

Der findes efterhånden så utrolig mange elektroniske apparater, man kan fylde sit hjem med. Smart er det, men ikke altid helt kønt at kigge på. Det behøver ikke at være specielt besværligt at komme ledningshelvedet til livs, du skal bare tænke det ind i din boligindretning.

Kludder af ledninger

Når du har anskaffet dig en DVD, en Blu-Ray, et fjernsyn, et anlæg til at spille musik på og samtidigt skal have plads til computer, printer, scanner og så de forskellige lamper, du bruger, så opstår der hurtigt et gevaldigt rod af ledninger, som for det første er svært at finde rundt i, og for det andet er meget grimt at se på. Du kan selvfølgelig vælge at gemme hele molevitten væk under en reol, men hvad med de ledninger, som skal trækkes tværs gennem lokalet? Her er en lille tjekliste til, hvordan du kan gemme ledningerne væk.

  1. Find alle dine elektroniske apparaters præcise placering, så du ikke flytter rundt på dem, når du har brugt tid på at skjule deres ledninger.
  2. Find frem til de ledninger, du måske ikke bruger. Tag strømstikkene frem og gør dig klart, hvilken ledning der passer til hvilket apparat. Så kan man nemlig hurtigt finde ud af, om der er ikke er gamle adaptorer, du aldrig bruger.
  3. Tæl op, hvor mange meter ledning du har, før du tager ud og køber skjuleren.
  4. Først herefter kan du anskaffe dig en ledningsskjuler, som fås i et hvert byggemarked. Hvis skjuleren ikke er en løsning, kan det også lade sig gøre at skjule ledningerne bag gulvpanelerne. Men det kræver en smule mere gør-det-selv-arbejde.

Og når du nu er i gang med at rydde ud i elektronikken, kan du overveje at finde en miljøvenlig løsning. Her kan du anskaffe dig en strømspareskinne. Den fungerer nøjagtig som en almindelig forlængerledning og stikdåse, men slukker for dine apparater, når de ikke er blevet brugt i lang tid. Den kan findes i mange dagligvareforretninger, som Bilka og Føtex, og koster ikke mere end en tyver. Til gengæld kan du komme op og spare omkring 200 kr på din elregning, og samtidigt er det godt for miljøet.

Share
Tagget , , .Bogmærk permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *